Fy fasen vilken jobbig helg!!!!! Petter Tänndalen Januari 09

Söndag kväll och helgen har varit mest katastrof. Känner mig helt slut. Det började i fredags. Jag hann inte hämta Christian på bussen så jag ringde min svägerska som var snäll och gjorde det. Sen tänkte jag att JImmy skulle få komma hem från lördag till söndag, Christian brukar ha lugnat ned sig till lördagen. Då kom Sandra och barnen vilket är himla kul. Men Christian är svartsjuk för att han får mindre uppmärksamhet. Började grina och sura. Han fick efer många om och med ringa sin pappa och han fick komma dit. Jag, Juha, Christian tog Max och Liv på varsin snowracer och drog till Hasse. Där fick han vara ca tv timmar, för sen skulle han åka och jobba.

Mellanåt leker han riktigt snällt med barnen, rullar boll och leker tittut och han springer och jagar barnen. Sen skulle Sandra och barnen sova kvar då tänkte jag att Jimmy kan komma hem över dagen på söndag. Men i dag har Christian varit helt hopplös. Grinat och följt efter mig vart jag än har varit. Är jag på toa har jag minst två personer med mig Liv, Christian och jag helst en i knä, ibland är Max och någon hund med också.
Christian har fått en fritidskompis som ska hitta på lite aktiviteter med honom och han ringde igår och frågade om Christian ville gå på ishocky, men det vägrade han, ring i morgon bad jag honom. Han ringde och Christian sur och grinade han skule inte åka någonstans. Jag lovade killen att Christian skulle vara klar, så sade jag till Juha att han fick gå ut med Christian när killen skulle komma. Jag tog hundarna och gick iväg och då gick det bättre. Fy vad jag grät. Känner mig usel för att jag lämnar iväg honom. Sen för att Jimmy inte fick komma hem. Men jag orkade bara ine för det var så jobbigt ändå. Sen gick jag och funderade på varför Petter alltid är hemma med kompisar, dom är alltid hos oss. Han har nog inte varit hos någon kompis sen höstlovet, men kompisar har han, nästan varje dag är det någon här, ofta sover dom här på helger och på lov, ibland en natt men ofta flera nätter. Det skulle vara roligt om dom kan vara någon annanstans någon gång. Det är hemskt sällan som vi i familjen äter middag själv utan kompisar till Petter. Fast man ska inte klaga det skulle vara värre om han inte hade kompisar. Men när Sandra var i denna ålder så turades dom om att vara hos varandra sen var dom ute mycket också, för det mesta gick dom hem och åt mat. Det är jobbigt att dom inte kan turas om att vara hos varandra. Jag tycker att Petter ska bli trött på att aldrig vara någon annanstans. Men på torsdag åker vi till Tänndalen Jag, Juha och Petter. Vi har hyrt en stuga till söndag vid Svansjöliften, förra året var vi där en vecka. Sen har ett par kompisar till oss hyrt en stuga däruppe, dom var också med förra året. Ska bli kul. Jag hoppas att jag är skaplig i ryggen så jag kan åka skidor. Nu ska jag hjälpa Christian att duscha...

13 januari 2010. Christian när han tränar armen december 09.

Nu är det länge sen jag skrev. Det har varit så mycket omkring mig och sen har jag jobbat mycket. Jag jobbar bara 50% men i vissa perioder jobbar jag mera. I måndags började skolan för både Petter och Christian vilket var skönt, så man kommer in i rutiner med mat och att barnen kommer i säng. Christian åkte med bussen till Bollnäs i måndags, jag följde med honom upp, vi tog bilen för det var mycket packning, sen var både han och jag trötta.
Det blir så intensivt när det är lov från skolan. Christian har varit på fritids två dagar annars har han varit ledig och varit hemma med mig eller sin pappa. Hela tiden går han efter mig med sin kortlek i handen och frågar om han får åka till sin pappa. Det är psykiskt jobbigt. I onsdags förra veckn jobbade jag dag och Christian var hemma med Juha när jag sen kom hem kom en gammal kompis till mig som heter Laila och hennes kille Jörgen hit, det var jätteroligt, tyvärr skulle jag bort, till kyrkan och sjunga ut julen.
På fredag ska jag hämta Christian på bussen sen ska han vara här i helgen, på lödag ska Jimmy komma hem och sova.
Sen måste jag berätta att Max och Liv har börjat på dagis, dom började med inskolningen i måndags och än så länge har det gått bra. Sandra och barnen var hem på måndagkväll för Juha fyllde 48 år då. Det är alltid roligt när dom kommer. Sen var Sandra snäll och skruvade ihop en hylla som Petter fick i julklapp.
Nu är det ca -15 grader ute och jag och Juha ska ut med hundarna, lite gruvsjukt, kallt och mörkt. Ska snart återkomma och skriva mera. Ska försöka med kort igen. Förra gången gick det inte.

Bilder på min familj..

Ska be Petter om hjälp med överföringar jag är oteknisk. Nyårsafton firade vi hos en familj i Iggesund. På natten när vi åkte hem snöade det enormt, det var jag som körde. Sen har vi varit ute och åkt spark, nu i kväll hjälpte Christian mig att stryka lite dukar, jag plockade bort lite julsaker. Det har inte hänt så mycket....

RSS 2.0